Tüyap Akademi fuarcı yetiştirecek

Tüyap Fuarcılık, Sabancı Üniversitesi ve Almanya’da Ravensburg Üniversitesi ortak işbirliği ile kurulan Tüyap Akademi, sektörün eleman ve ara eleman ihtiyacını karşılayacak.

Geleceğin fuarcılarını yetiştirip fuarcılık sektörünün eleman ihtiyacını karşılayacak Tüyap Akademi Eğitim ve Gelişim Merkezi kuruldu. Tüyap Fuarcılık, Sabancı Üniversitesi ve Almanya’da Ravensburg Üniversitesi ortak işbirliği kurulan Tüyap Akademi 2019 başından faaliyete geçecek ve Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi içinde yer alacak.

ARA ELEMAN YETİŞECEK

Tüyap Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Arzu Saraç, fuarcılık mesleğini gelecek nesillere ve iş hayatına aktarabilmek amacıyla Tüyap Akademi’nin kurulduğunu söyledi. Yeni oluşum sayesinde özellikle küçük ve orta boy işletmelerin fuarcılık alanında farkındalıklarının artacağını ve geleceğin fuarcılarını yetiştirip sektöre katacağını belirten Saraç, Tüyap Akademi’nin özel eğitim içerikleri ve programlarının Ocak 2019’dan itibaren başlayacağını kaydetti. Saraç, Tüyap Akademi’nin sunacağı hizmetler hakkında şu bilgileri verdi: “Gelecekte fuarcılık mesleğinde kariyer yapmak isteyen üniversite öğrencileri için sertifika programı hazırlanacak. Fuar katılımcısı firmaların iletişim, etkinlik yönetimi, pazarlama ve satış alanında çalışmakta olan profesyoneller için uygulamalı bilgiler içeren sertifika programı olacak. Fuarlarda çözüm ortağı olarak stant yapım, dekorasyon, güvenlik, temizlik, karşılama hizmetleri gibi çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren iş gücünün gelişmesini ve bilinçlenmesini sağlayan sertifika programları olacak.”

HEDEF ÖĞRENCİLER

Arzu Saraç, Tüyap Akademi sayesinde fuarcılığın gelişiminin, yarattığı ekonominin ve sosyal katma değerin, kariyer fırsatlarının, fuar organizasyonun ve yönetiminin, fuarcılığa ilgi duyan, kariyerlerini bu alanda geliştirmek isteyen üniversite öğrencilerine ve mezunlarına tanıtacaklarına da değinerek, bu konuda hedef kitlenin ön lisans ve lisans öğrencileri ve mezunları olduğunu kaydetti. Saraç, fuar katılımcısı olan veya katılmayı planlayan firmaların verimli bir fuar deneyimi yaşamaları için etkin dijital pazarlama ve satış kampanyası tasarımına ilişkin bilgilerin de Tüyap Akademi sayesinde aktarılacağını vurgulayarak, “Vereceğimiz eğitimlerle fuar organizatörü ve katılımcı firma stantlarında görev alan, ajansların tam zamanlı ve yarı zamanlı iş gücünün fuar süreçlerine daha etkin katılımlarının sağlanması ve müşteri deneyiminin iyileştirilmesine katkı sağlayacak iletişim becerilerinin geliştirilmesi sağlanacak” dedi.

Hürriyet IK haberini okumak için tıklayınız.

Formunuz başarı ile gönderildi.

Formunuz gönderilemedi.

Eğitim Başvuru Formu

Size en uygun eğitimi seçin, öğrenmeye hemen başlayın.